Bäva månde de riktiga centerpartisterna

Har varit borta på resor några dagar och därför inte haft tillgång till bloggen. Sedan ska jag ärligt talat erkänna att jag tappade lite lusten för detta med bloggande efter beskedet om Kurt Lundgrens för tidiga bortgång. På något sätt kändes det som att det fick ligga nere några dagar för att hedra en riktig mästerbloggare.

Förra veckan turistmässa i Göteborg kändes riktigt bra. Optimismen inom branschen är stor och för första gången någonsin så stod Kalmar, Öland  & Glasriket tillsammans under namnet www.visitse.se i gemensam monter. Hade någon för några år sedan sagt detta till de inblandade destinationerna så hade man nog mest fnyst. Genom mognad och insikt om att turisterna faktiskt struntar i kommungränser så har ett riktigt bra samarbete etablerats.

På plats i Göteborg fick vi också tillfälle att besöka den nya fotbollsarenan som står klar om några veckor. Den har en kapacitet på 19000 åskådare och kostar 350 miljoner. Är det något man kan säga om Göteborg så är det ju att de verkligen lyckats med omställningen från industristad till ett skandinaviskt centrum för evenemang inom vitt skilda områden.

Vi passade också på att besöka hotell G som är ett hotell helt ihopbyggt med centralstationen i Göteborg. Genom spännande arkitektur har man lyckats skapa någonting riktigt läckert av ett gammalt ganska litet stationsområde. Detta får en ju onekligen att fundera över om det skulle vara möjligt att göra något liknande i Kalmar.

Läst idag en artikel om att centern i Stockholms län hade haft årsmöte och där tagit beslut om att ställa sig bakom platt skatt (dvs fattiga och rika ska betala lika mycket i skatt), medlemsskap i Nato och en skrotning av Lagen om anställningsskydd. De gamla centerpartisterna som jag känner kan knappast känna igen sig i detta. En som däremot tycks känna sig mer och mer hemma på Stureplan är partiledaren Maud Olofsson. Vi får väl se hur länge det tar innan den gamla folkrörelsecentern gör revolt.