Kurt Lundgren och femtonåringen

Kurt Lundgren skriver mycket riktigt på sin blogg att han rent generellt är emot skatter. Därför känns det extra bra när han på sin blogg http://kalmartidning.se/ ger undertecknad ett erkännande för de beslut om ekonomin som vi med stort motstånd drev igenom i december. Och, ja naturligtvis handlade det bara om tur. Att driva igenom en skattehöjning, ytterligare besparingar och göra egen skatteprognos är ju något man verkligen kör igenom utan analys….

Jag har känt Kurt Lundgren sedan jag som väldigt ung tonåring blev rekryterad av honom som ansvarig för "Ungdomssidan" på Ölandsbladet. Jag måste så här i efterhand erkänna att det var väldigt modigt att ta in en femtonåring på en redaktion och i princip ge fria händer till en sida i veckan. Det ena ledde dock till det andra och snart så jobbade jag sommarlov och helger på Ölandsbladet. Helt klart var det här som jag lärde mig "konsten" att under en kort tid uttrycka mig genom det skrivna ordet. Utan den skolan hade jag troligen inte blivit pressekreterare vare sig på SSU eller Näringsdepartementet och sannolikt inte heller varit kommunalråd idag.  

Under dessa många dagar och kvällar på Ölandsbladet så blev det många och långa diskussioner med Lundgren. Ibland var vi överens men många gånger rök vi också ihop. Alla som känner Kurt vet ju om att det finns ett temperament av guds nåde. Varken han eller jag skulle dock någonsin låta en sådan omgång gå ut över relationen i övrigt. Att skilja på sak och person är helt avgörande både på en arbetsplats och i politiken.