Trovärdigheten som försvann

Uppdrag Granskning under onsdagskvällen med efterföljande Aktuellt-sändning var en riktig kioskvältare.

Under hela hösten och vintern har regeringen och då främst finansminister Anders Borg kritiserat bonusar inom det privata näringslivet. Det tycker jag är bra. Jag är helt övertygad om att bonusar och kvartalskapitalism är huvudorsaken till att vi nu befinner oss i lågkonjunktur.
 
Nu visar det sig dock att regeringen och Anders Borg sagt en sak men själva gjort något helt annat. Inom den statliga sektorn har nämligen finansministern tagit beslut om ett regelsystem som gör det möjligt att få fördubblad bonus.

Jag måste tillstå att det är svårt att förstå logiken. Att köra så hårt mot andra och sedan ha ökat bonusarna i den egna sektorn finns ju ingen logik i. 

Finansministerns och regeringens trovärdighet faller som en Öländsk stenbumling i Kalmarsund.