Härlig invigning i Trekanten

Idag har jag och familjen varit i Trekanten för att vara med om invigningen av den nya sporthallen. Väldigt mycket folk hade slutit upp för att titta på den arkitektoniskt läckraste sporthallen i kommunen. I varje hörn finns glaspartier som skapar ljus men de är också utformade med tre kanter vilket ju passar perfekt i just Trekanten.

Trekanten är kanske den ort som bäst sammanfattar orsaken till att Kalmar fått utmärkelsen Årets kommun av folkrörelserådet Hela Sverige ska Leva.

Här finns en aktiv samhällsförening, föräldraförening, idrottsförening och pensionärsföreningar. Alla är besjälade av att före sin ort framåt. För några år sedan drev man fram att kommunen skulle planlägga och iordningsställa ett område för nya villatomter. Till en början var det trögt med försäljningen, det sammanföll med den förra lågkonjunkturen. Nu några år senare har det dock tagit fart, mängder av barnfamiljer har flyttat in. Kommunen har köpt in mer mark. Vi bygger ut fler förskole-enheter, ICA-handlaren har tack vare detta vågat satsa på en ny butik och nu har det också blivit en sporthall i samhället.

Månaderna före jag tillträdde som kommunalråd var lobby-insatserna på högvarv. Det var möten både här och där för att få in sporthallen i idrottspaketet som precis hade lanserats av min företrädare Kjell Henriksson. Det ligger massor av engagemang och arbete bakom en sådan här satsning. Alla dessa ska naturligtvis ha ett stort TACK för en väldigt fin satsning. Om det är någon som ska ha en extra klapp på axeln så är det Jan Christer Nilsson, en av eldsjälarna bakom Trekantens framgångar. Utan honom kan jag lova att det inte hade varit någon invigning idag….