Ny VD i kommunbolaget plus arenan

Kommunbolagets styrelse utsåg idag förvaltningschefen för fastighets och inköpskontoret Ola Johansson till ny VD i kommunbolaget. Han kommer att tillträda den 1 januari och då efterträda Lars Malmborg som går i pension. Vid sidan av sin roll som VD kommer Ola att stå till kommunstyrelsens förfogande för olika utredningsuppdrag. Han har under de senaste åren hållt i flera av våra viktigaste frågor, jag tänker bland annat på arenan och WTC.

Efter väldigt många år i kommunens tjänst går Lars Malmborg i pension. Jag räknade ut att han haft sex kommunstyrelse-ordförande under sin tid i kommunen. Jag är inte säker på att alla insett Lars Malmborgs betydelse när det gäller Kalmars utveckling från traditionell industristad till att nu vara en kommun som till stor del präglas av tjänsteföretag och högskola. Det skulle vara väldigt spännande att läsa Lars skildringar av dessa år. Hoppas verkligen han sätter sin bilder och upplevelser på pränt. Det skulle vara en intressant inblick i Kalmars moderna historia.
 
Idag glädjer jag mig också åt att kommunfullmäktige med så bred majoritet antog förslaget till lösning när det gäller arenan. Synd bara att en del har så väldigt svårt att acceptera demokratiskt fattade beslut. Jag måste tillstå att jag häpnar när jag hör kommunalråd som är ute och uppmanar folk till att överklaga kommunala beslut.