Späckat på Stadsfesten

Sitter nu på stadshuset och försöker skriva samtidigt som genrepet för RIX FM festival pågår för fullt på stortorget. Det är en utmaning men det är aningen svårare för att inte säga omöjligt att prata i telefon.

Om en timme ska jag möta borgmästaren i Gdansk Pawel Adamovichs. Han kommer med sin familj på ett två dagars besök. Det är första gången han är i Kalmar. Det ska bli riktigt roligt att få visa honom runt i Gdansks vänort sedan 40 år. På programmet står diskussioner om flyg, samarbete inom besöksnäringen, miljöteknik och umgänge familjerna emellan. Han ska också få tillfälle att sända en hälsning till Kalmarborna från president Lech Walesa som fick en gata här i Kalmar under förra året.

Just gatunamnen är något som väcker nyfikenhet. Vi är den enda staden här i landet som uppkallar gator efter nu levande personer. Vi tycker det är ett fint sätt att hedra personer som gjort en insats för vår kommun. Vi är ju i det här landet väldigt duktiga på att hylla personer men först efter de har lämnat oss…. Ikväll ska vi hylla två personer som gjort insatser för Kalmar.

Imorgon bitti sänder Rix Morronzoo direkt från Byttan i Kalmar. Jag har tackat ja till att vara deras fredagsgäst klockan 08.30.

På dagen blir det fullt program med borgmästare Adamovichs.

Under lördagskvällen blir det ett stort TACK till personerna i "Lånta Fjädrar". De gör då sin sista föreställning för säsongen.

Hoppas vi ses i vimlet under stadsfesten!