Vilken fantastisk sommar!

Så nu är man tillbaka i selen igen!

Jag och min familj har haft en underbar sommar ute på östra sidan av Öland. Cirkus 43 liter färg har gått åt….

Kårehamn är ett ställe som verkligen levt upp, inte minst på grund av den fenomenala fiskaffären med tillhörande restaurang. Nu har kommunen köpt in reningsverket vilket innebär att hushållen i området också kommer att kunna anslutas till det kommunala avloppsnätet. Det blir en vinst för miljön, för fastighetsägarna OCH för Borgholms kommun.

Jag har sagt det tidigare i något sammanhang att en av de mest strategiska besluten en turistkommun kan ta är att bygga ut det kommunala VA-nätet. Varför kan man då fråga sig? Jo, då kan man tillåta större byggrätter i områden där det tidigare varit begränsningar, fritidshusägare investerar i att bygga om sina badrum och kök, kanske bygger de ut. Många passar också på att renovera fritidshusen och så att det blir året runt standard. Det innebär i sämsta fall att sommargästerna blir besökare under både höst och vinter och i bästa fall att de flyttar till "sina paradis" permanent. För att inte tala om hur mycket jobb detta kan ge till de lokala hantverkarna!

Nog om Kårehamn. 

Här kommer lite andra reflektioner:

Sommarens debatt: Otvetydigt vinner här diskussionen om FRA. Vi brukar i mitt parti bli anklagade för att ha en vinande partipiska när det blåser till. Den piskan framstår som en flugsmällare inlindad i bomull när man ser hur läderpiskorna viner genom de borgerliga riksdagsgrupperna. 

Sommarens lokala följetong: Arenan! Det arbetas febrilt med att hitta lösningar men det har ni hört så länge nu att det framstår som ganska tröttsamt att till och med skriva det själv. Återkommer i ärendet!

Sommarens höjdpunkt: Lånta Fjädrar, fullbelagda hotell, full gästhamn, besöksrekord, nöjda handlare, Byttan, stort nöjesutbud, stort kulturutbud, Raggarfars, Duran & Mollan, Triathlon, Kalmar FF, stadsfest, Ostindienfararen, Victoriadagen och mycket mycket mer. När vi summerar den här sommaren så är jag ganska övertygad om att vi kommer att slå förra årets rekordsommar. Vi kommer också att kunna konstatera att säsongen blir längre och längre, vilket är väldigt viktigt. 

Sommarens bottennapp: Det framstår nu som alltmer tydligt att denna regering inte kommer att satsa på infrastrukturen i vår del av landet. Fokus ligger på storstadsregionerna. Då återstår för oss lantisar att skriva brev till regeringen och fråga om vi inte kan få vara med och betala det som staten ska betala. Detta i ett läge där staten har rekordöverskott och sänker skatterna medan kommunerna går mot underskott, inte minst på grund av frysta statsbidrag. När vi då har riksdagsmän ifrån detta län som börjar försvara denna hantering (Anders Åkesson (c) och Jan R Andersson (m)) då kan man inte bli annat än förbaskad. Särskilt mot bakgrund av vad dessa herrar utlovade i valrörelsen.