Tänk vad mycket klokt folk det finns…

Kurt Lundgren i Ölandsbladet
"En Arena av dessa dimensioner ger en mängd möjligheter som skapar dynamik i hela regionen, och inkomster: Stora musikarrangemang, kanske VM-speedway, klassiska konserter, internationella cuper, allt detta arrangemang som kan dra storpublik – denna publik försvinner inte upp i tomma intet utan den åker över till Öland och handlar, den far till Glasriket och Astrid Lindgrens Värld och den ser sig om i Kalmar län. Den stannar ett par dagar, äter, lever, bor, handlar och spelar golf här, eller boule, som är roligare."

Linus Hellman i Barometern
"Jag var nyligen i Östersund när Kalmar FF spelade i svenska cupen där. Där har man en splitter ny arena, Jämtkraft Arena, som tar 5 000 sittande på långsidor, under tak, med i övrigt finfina faciliteter. Och man har förstått att placera arenan en bit ut från stadskärnan. Östersund är en mindre kommun än Kalmar, med ett bästa fotbollslag som spelar i tredjedivisionen, men där har man alltså ändå en arena som vida överträffar öststatsmonstret Fredriksskans.
Samma sak i Borås. Varför protesterades det inte där när kommunen gick in med pengar i projektet Borås Arena? Och varför hör vi inte heller idag negativa röster från Borås, om det nu är så fel av kommuner att satsa på evenemangsarenor? Eller var ett arenaprojekt där så oerhört mycket rimligare än i Kalmar?
Förklara i så fall gärna på vilket sätt. I Borås kommer man nästa år att vara en av orterna som är med och arrangerar U21-EM i fotboll. Det kommer att generera extremt mycket turism, medial uppmärksamhet och annat positivt. Utan Borås Arena skulle inte det vara möjligt, och samma slags framtidsmöjligheter finns förstås för oss i Kalmar, om viljan och intresset bara finns där."