Vilken sommar det kan bli….

Har den senaste månaden medverkat på ett antal möten där det informerats om de planer och ideér som finns för att stärka Kalmar som en stad där det händer saker. Naturligtvis är det mest fokus på sommaren då vi alla kanske har lite ledigt. Samtidigt så finns det alltfler arrangemang som genomförs med väldigt gott resultat även under den mörka årstiden.

När man sumerar planerna för sommaren så är det ett väldigt rikt utbud. Platschefen på Destination Kalmar Åke Andersson menar til och med att denna sommar passerar unionsåret 1997 om man ser till det utbud som kommer finnas.

Låt mig bara nämna några exempel:

* Sommarteatern med Robert Gustafsson, Peter Dalle och Susanne Reuter i Krusentiernska gården. Biljettförsäljningen går lysande. Robert Gustafsson är för övrigt i Kalmar idag igen.
* Allsvensk fotboll på Fredriksskans.
* Ny entreprenör på Salve med ett utbud som jag tror kommer locka väldigt mycket folk.
* Öppning av nya konstmuseét i stadsparken.
* Ny öppning med ett stort utbud på Byttan.
* Naturligtvis stadsfesten i början av augusti.
* Fem teatrar mot olika målgrupper hela sommaren. 
* Besök av Ostindienfararen "Götheborg" i augusti. 
* Musik på Larmtorget.
* Tydliga löften från restauratören om en öppen Gästhamnsrestaurang. 
* Volvo ocean Race på stan och miljömässa på Kalmar slott. 
* Jakt och fiskemässa på Björnö slott. 
* Kina uställning på Kalmar slott. 
* V75 på Kalmartravet
* Palace springbreak på Skälby.
* Ett antal kryssningsanlöp

Detta är bara några exempel på allt som sker i Kalmar denna sommar. Att det händer saker i en stad är oerhört viktigt. Det skapar trivsel, jobb och tillväxt. Väldigt lite av detta skulle genomföras utan den tydliga samverkan som finns mellan näringslivet och kommunen genom Destination Kalmar. Ett bra exempel på det är sommarteatern i Krusentiernska gården, den hade aldrig hamnat i Kalmar om det inte