Så här skulle alla dagar vara…

Tänk om alla dagar vore som idag…

Onsdagar är lite av min favoritdag. Dagen är oftast vikt åt företagsbesök.

Dagen började med ett väldigt bra besök hos familjen Ljungar på Tyska bruket. De driver ett åkeri i kombination med lantbruk. En stor del av gårdens marker arrenderas av Kalmar kommun. De gränsar till kvarteret Bilen där bland annat IKEA ligger. Vi fick en väldigt bra genomgång av företaget och pratade naturligtvis också om hur vi på bästa sätt ska förena kommunens och företagets behov. Tänk vad mycket enklare livet blir när man möts på det här sättet och helt öppet går igenom framtiden.

Därefter bar det iväg till Gumsen där omsorgsförvaltningen driver daglig verksamhet. Vi fick en väldigt inspirerande presentation som kombinerades med rundvandring. Därefter vankades det nybryggt kaffe i köket där det samtidigt lagades pizza. Vi fick också med oss några visdomsord från våra guider. Vet ni till exempel varför det är positivt att ha ont i huvudet? Jo, då vet man att man har nåt att ha ont i…

Om några minuter är det dags för en pressträff där vi ska berätta att Ostindienfararen Göteborg kommer till Kalmar i mitten av augusti. Jag har varit på skeppet när det låg i Shanghai. Det är en fantastiskt skapelse som med all säkerhet kommer att locka mängder av människor till Kalmar. Självklart ska vi nu försöka dra igång en planering som innebär att hela veckan efter stadsfesten präglas av besöket.

Samtidigt har det gått iväg ett pressmeddelandet om att Norba storsatsar i Kalmar. Det blir omkring 110 jobb i en del av Bombardiers gamla anläggning. I dessa tider när handelsetableringarna står som spön i backen känns det väldigt bra att kunna presentera satsningar i industrisektorn. Tidigare i veckan har vi kunnat läsa om satsningar på Proxy och Tvärskogs timber. Det är viktigt att ha balans på arbetsmarknaden. Vi ska aldrig tillbaka till en situation där Kalmar var beroende av några få stora.

I eftermiddag öppnar City Gross sin verksamhet i Kalmar, här handlar det också om över 100 jobb.

Idag arrangerar också Studentkåren sina arbetsmarknadsdagar där regionens företag bjuds in för att erbjuda våra studenter en möjlighet att stanna kvar i regionen när de pluggat klart. I år var intresset så stort från näringslivet att man tvingats tacka nej till företag. Nästa år får man söka en större lokal.

På kvällen är det sedan utvecklingsdialog i Halltorp. Jag återkommer med en rapport om detta.

Med andra ord. En väldigt bra dag. Dessutom skiner solen!