Häpnadsväckande!

Jag är nog både döv och blind.

I dagens Barometern påstår Inger Hillmansson (fp) att hon drivit att kommunbolagets styrelse redan i december skulle gått ut med information om situationen i Kalmarhem. Det är inte ett krav som jag uppfattat, jag tror inte någon annan av styrelsens ledamöter eller ersättare gjort det heller. Däremot kom Inger Hillmansson i måndags och tyckte att vi skulle gå ut med uppgifterna. Det ville inte vi andra. Vi tyckte att Kalmarhems styrelse var de som först skulle få den samlade informationen och att vi därför borde avvakta tills idag fredag då styrelsen i Kalmarhem möts.

Säg att vi skulle gjort som Inger Hilmansson nu hävdar att hon tyckt hela tiden, nämligen gått ut några dagar före jul. Då skulle kommunbolaget eller Kalmarhem ha gått ut med information och sagt följande:

– Vi vet inte om de siffror vi idag nämner är korrekta. Vi kommer nu ta in ytterligare en revisor och vi kommer att gräva mer i underlaget för att få alla fakta på bordet. 

I januari skulle vi självklart fått gå ut med ytterligare information. Det skulle hyresgäster, media och andra med stor sannolikhet kräva. Då skulle Kalmarhem eller kommunbolaget säga ungefär följande: 

Vi vet fortfarande inte om de siffror som vi gick ut med före jul är korrekta. Den normala revisionen i bolaget ska göras i början av februari. Vi tror kanske att det är illa men vi kan inte styrka det till hundra procent.

I februari efter revisionen (idag) så har Kalmarhem ett extra styrelsemöte och där ska bolagets styrelse få den slutliga informationen, efter det mötet skulle man haft en planerad pressträff. Efter den pressträffen hade det varit lämpligt att kommunbolagets ledning hade givit sin bild av saken. 

Hade vi gjort som Inger Hillmansson nu påstår att hon velat göra hela tiden så hade man bara skapat ännu mer oro och förvirring kring Kalmarhem. Att gå ut med uppgifter som man inte vet om de stämmer är ju fullständigt absurt. Allt är inte partipolitik och konspirationer, ibland behöver man som politiker ta ansvar även i svåra situationer. I sådana lägen gäller det att inte ställa till ytterligare skada. Notera att Inger Hillmansson faktiskt är vice ordförande i Kalmar kommunbolag. Man borde kunna förvänta sig mer!