Nybloggat om SFS, Helene Fritzon, Epiroc och mer tillväxt

Vilken härlig vecka!

Fint väder och mycket som går åt rätt håll. Jag tänker på Epiroc som nu söker bygglov för att bygga ut sin anläggning och anställa fler. Jag tänker på ett fullsatt Larmtorg när vi firade 1 maj och jag tänker på de jordärtskockor som ska planteras i helgen.

För ett ögonblick tänker jag bort Kalmar FFs premiärmatcher och nazister som dyker upp i Kalmar och demonstrerar en vanlig lördag.

Har precis varit och välkomnat över 200 studenter från Sveriges samtliga studentkårer till sin stämma i Kalmar. Den läggs på den ort som blivit utsedd till Årets Studentstad vilket ju Kalmar blivit. Det blev Kalmar för god samverkan men också för att vi jobbat så hårt med bostäder åt studenter. Bland annat. Nu är de här i tre dagar och njuter av staden som kvitterar genom god väderprognos och ett stort utbud av restauranger och affärer.

Om någon timme ska jag och kultur och fritidsnämndens ordförande Lasse Johansson ha en avstämning om läget inom hans förvaltning.

På lunchen får jag förmånen att återigen få träffa Helene Fritzon som är socialdemokraternas gruppledare i Europaparlamentet. Hon är återigen i Kalmar, denna gång för att kika på byggnationen av det nya Kretsloppsverket med Stefan Quist Karlsson som ciceron.

Jag har känt Helene sedan hon var kommunalråd i Kristianstad för många år sedan. Det finns få personer som har sån arbetskapacitet och driv. Bra att hon ställer upp för ytterligare en period i EU-parlamentet. Mitt kryss kommer gå till henne.

I eftermiddag ett möte med Borgholms framgångsrika kommunalråd Ilko Corkovic. 

Parallellt med dessa möten kikar jag regelbundet i mobilen för att följa BBC och de Brittiska lokalvalen. Jag erkänner att jag är nördig när det gäller sånt.

I nästa vecka är det sedvanliga möten med majoriteten under måndagen, lite dörrknackning på kvällen. På tisdag är det kommunstyrelse och sedan presentation av ett Tillväxt-projekt som kommer betyda mycket för Kalmar de närmaste åren.

Trevlig helg!