Nybloggat om befolkning, Musikhjälpen, Lucia & nytt ansikte i politiken

Åkte på den berömda influensan i slutet av förra veckan. Blev därför en kortare sejour än tänkt i Stockholm och möten med SKR. Jag är sedan några månader tillbaka ordförande i en ny beredning som ska arbeta med Civilt försvar och totalförsvar. Ett väldigt spännande uppdrag!

Idag är det sista kommunfullmäktige för året. Mängder av interpellationer och också en del viktiga beslut. Bland annat om VA-taxan och nya gränser för vattenskyddet.

På dagordningen står även en ny Mobilitetsstrategi men där kommer sannolikt oppositionen att utnyttja sin möjlighet att som minoritet återremittera ärendet. Mot den bakgrunden tror jag det blir mer debatt när ärendet väl återkommer för beslut till fullmäktige.

På lunchen ska jag få en hedersgåva som delas ut till alla ledamöter i kommunfullmäktige som suttit i 20 år. De gränsen passerade jag redan förra året men då bommade man mig. Jag har valt ett presentkort på favoritbutiken Swedish Agro. 

I slutet av ärendelistan görs fyllnadsval till nämnder och styrelser. Ola Erlandsson lämnar sina uppdrag på grund av mycket på sitt jobb. I samhällsbyggnadsnämnden kommer Östrans förre chefredaktör Gunilla Persson in som ledamot. Roligt att hon tar klivet in i politiken!

Imorgon är det arbetsutskott och planutskott innan jag har en lunch med ett antal statliga regionchefer på Stadshuset. Den statliga arbetsmarknaden växer i Kalmar och då är det viktigt att ha en dialog och uppdatera varandra.

På onsdag har jag heldagsmöte med Trafikverkets styrelse, på torsdag är det bland annat möte med Räddningstjänsten Sydost. 

Vilken succé det blev med Luciamorgon från Kalmar slott. En annan succé som följts under veckan är Musikhjälpen som sänts från Växjö. Det evenemanget skulle jag vilja ha till Kalmar!

Fick idag siffror för befolkningen fram till 31 oktober då vi hade 72 367 invånare. Det är en ökning med 349 personer eller 0.48 procent. Den lägre befolkningstillväxten följer utvecklingen i riket där lägre barnafödande, lägre omflyttning och lägre inflyttning från utlandet slår igenom.

Kalmar har fram till sista oktober haft en marginellt högre befolkningstillväxt än Växjö som ökat med 0.46 procent. Karlskrona fortsätter tyvärr backa, -91 personer.