Statsministern till Kalmar

Katter är fantastiska djur, för det mesta. Ibland är de dock billiga! Runt fyra imorse så skulle de börja leka. Efter ett antal olika åtgärder och uppstigningar var jag klarvaken.

Var därför inne på Stadshuset redan vid sex. Å andra sidan så var det bra. Mailen är rensad och jag kan komma ikapp med saker som legat på vänt.

Blir ganska bedrövad av att läsa medier den senaste tiden. I Danmark driver man igenom lagar som ger polisen rätt att ta smycken från flyktingar. I Norge öppnar den borgerliga regeringen för samma sak. Både Danmark och Norge har borgerliga regeringar som lever med hjälp av deras motsvarigheter till SD.

I Polen inskränker man medias frihet vilket får stöd av SD-folk i olika sociala medier. I USA skördar vettvillingen Donald Trump framgångar inför det Amerikanska presidentvalet. I Sverige går armechefen ut och varnar för krig.

Mitt i allt detta fortsätter tjabbandet inom och mellan de vettiga partierna. Om man inte i detta omvärldsläge inser att det är dags att samla ihop sig och samarbeta så vet jag inte när det ska ske.

Om det sedan sker genom ett fast samarbete i riksdagen eller genom att regeringen breddas bryr jag mig inte om. Det viktiga är att något sker!

Idag kommer Statsminister Stefan Löfvén till Kalmar. Han börjar med att äta lunch i stadshuset ihop med majoritetens kommunalråd, kommundirektören och VDn i Kalmar kommunbolag. Arbetsgivarringen och Ulla Larsson står för lunchen. Vi ska berätta om utvecklingen i Kalmar och hur man på ett bra sätt kan samarbeta över de ålderdomliga blockgränserna.

Därefter blir det ceremoni med anledning av att Linnéuniversitetet nu drar igång sitt bygge. Efter det besöker vi Kalmarhems byggnation av Kajalen mellan Folkets park och länssjukhuset.

Igår presenterades det preliminära bokslutet för 2015. Det landade drygt 60 miljoner över budget. På fredag presenteras det preliminära bokslutet för kommunkoncernen. Det ser riktigt bra ut! Goda resultat är viktiga och helt nödvändiga om vi ska klara av de investeringar som behövs.

Igår släpptes också resultatet av projektet ”Snabba bostäder”. Det drog igång i oktober genom ett uppdrag att dammsuga kommunen på färdiga detaljplaner där det ej byggts. En inventering gjordes och före jul bjöds intresserade fastighetsägare och byggare in. Nu har intressenterna kommit in med sina idéer och här finns drygt 900 möjliga hyresrätter. Detta ska läggas på utöver de dryga 700 som just nu är i produktion. Man kan lugnt säga att vi är på gång i Kalmar!