Högt spel av Åkesson…

Centerns riksdagsman Anders Åkesson känner jag som en sansad samarbetspolitiker som brukar vara ganska nyanserad i både debatter och uttalanden. Nu verkar det dock som om de dåliga opinionssiffrorna skapat lite panik hos den före detta ordföranden i regionförbundet.

I en artikel i Barometern på torsdagen berättas det att Åkesson varit på centermöte i Ålem och sagt följande:

" Vår politik har gett resultat. 18 månader efter valet går idag 7000 fler länsbor till jobbet, det är fler människor än vad som bor i Högsby kommun. "

Jag är naturligtvis lika glad som Anders Åkesson över att arbetslösheten har fortsatt att sjunka. Alldeles oavsett regering hade jag dock aldrig vågat vara så tvärsäker på orsakerna som Anders Åkesson är. Med hans logik skulle den sjunkande arbetslösheten i Kalmar kommun vara den socialdemokratiska kommunledningens förtjänst….

Visst kan politiken spela en roll för hur man långsiktigt skapar fler jobb i ett land eller i en kommun men här spelar ju också den internationella konjunkturen in, den inhemska efterfrågan, utbildningssektorns förmåga, framtidstro och mycket mycket mer.

Konjunkturen går upp och ner. Arbetslösheten går upp och ner. Vad ska Åkesson säga om arbetslösheten börjar stiga lite sakta om något år? Kommer han då åka runt på samma centermöten och säga att det är regeringens fel? Logiken talar ju för det….

3 reaktion på “Högt spel av Åkesson…”

 1. Logik och centerpartist i samma mening…well, långsökt. Lika långsökt som att de allesammans är lika glada trots att deras siffror bara blir lägre och lägre…

 2. Regeringen har minskat arbetslösheten. Den sjunkande konjunkturen beror på omvärlden, om man frågar borgarna.

  Jag har inte läst om Åkesson, men jag hörde Rottingmajoren Björklund i Ekots lördagsintervju. Han hade pinsamt svårt att försvara sina uttalanden.

  Jag är just nu vansinnigt trött på pajkastningen inom politiken. Den politiska debatten göder föraktet.

 3. Sahlin höjde sig inte heller i särskilt stor ära genom petningen av Nuder. Sådant ser inte heller bra ut inför väljarna. Kan också spä på bilden av politiker som maktfullkomliga och folkfrämmande. Håller så till måtto med Tomas här ovan, bort med pajkastningen både internt och externt inom partierna.

  Vänliga hälsningar
  Per Gjörloff
  Moderaterna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *