Salve i moment 22

För lite mer än ett år sedan fick jag stöd i den socialdemokratiska fullmäktigegruppen för att avsluta kommunens engagemang i Salvestaden. Projektet hade inte lyckats, vi gjorde bedömningen att kommunen inte kunde lägga mer pengar på detta. I efterhand är det tveksamt om kommunen överhuvudtaget skulle engagerat sig i detta.

Kommunstyrelsen fattade senare beslut om att gå ut på marknaden och sälja Salve. Efter en del turer nåddes en uppgörelse med några intressenter. Affären gjordes upp och intressenterna drev verksamheten under sommaren 06. Denna uppgörelse överklagades sedermera av en Kalmarbo och frågan är nu föremål för prövning. En första rättslig instans har avslagit överklagandet, nu verkar dock frågan dras ytterligare ett varv.

Hela situationen känns lite märklig. Efter hård kritik mot mitt parti och dess företrädare så driver jag igenom ett beslut om att avveckla kommunens engagemang och säljer Salve. När detta är gjort så riktas kritik mot detta av samma personer som krävt att kommunen ska avsluta Salve. Nu är vi med andra ord i en situation där vi vill sälja men inte får sälja, under tiden händer inte särskilt mycket mer än att förutsättningarna för privata ägare att utveckla Salve försämras under tiden.

Moment 22!

3 reaktion på “Salve i moment 22”

  1. Det där är väl knappast hela sanningen. Överklagandet gäller väl hur kommunen försöker sälja salvebyn inte att den ska säljas. Har man inte lyckats driva med vinst kan man ju inte lägga ännu mer skattepengar på att skänka bort marken och skicka med skattemedel i företaget som extrainsatt kapital.

  2. Dutti idiot! Nivån på denna diskussion och på ditt inlägg är ju verkligen för låg. Måste du alltid ha rätt, är det så att du inte har gjort något fel i ditt liv? Salve debucklet går ju till världshistoriens mest misslyckade nöjesparker, ett träruckel i ett träsk… Skärpning nu. Befolkningen kan läsa mellan raderna och kan ta en ärlig dialog. ett skitprojekt som kostar skattebetalarna mer än vad totala antalet IT-, brandvarnar- och framtidstro i Kalmar skolor under de senaste 10- åren. har du någonsin varit på Vasaskolan, Lindöskolan eller Falkenbergsskolan? Ta dig en tur dit o kolla på vilken framtid du håller på att skapa – mer givande än att åka till Kina…

  3. Efter sommaren 2006 drev jag igenom beslutet att Salve skulle säljas på öppna marknaden. Projektet hade misslyckats med att nå både besöksmål och de ekonomiska mål som fanns. Alternativet till en försäljning var att kommunen skulle gå in med mer pengar, det var för mig och min fullmäktigegrupp uteslutet. Jag erkänner gärna att Salve var en felsatsning. Och, ja. Jag har besökt de skolor du räknar upp. Varför denna aggresiva ton? Varför inte en sansad dialog som kanske leder nånstans?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *