Positivt gensvar!

Jag har många gånger fått reaktioner på saker och ting som stått i tidningen, både positivt och negativt. Frågan är dock om jag någonsin tidigare fått så mycket positiva tillrop som efter den artikel som publicerades i båda våra tidningar idag. Det är uppenbarligen många fler än jag som är evigt trötta på "det gaur inte"-mentaliteten som då och då dyker upp i vår stad.

För er som vill läsa hela artikeln finns en länk här:

http://www.barometern.se/nyheter/debatt

12 reaktion på “Positivt gensvar!”

 1. Att blanda ihop eventuell negativism med ett sunt resonemang är ett försvar som leder vidare i den korrupta linje du företräder. Den absoluta makten får inte kritiseras och den som gör det skall hängas offentligt. Att ägna kraft, energi och skattemedel till totalt misslyckade projekt som saknar kalkyler, rimliga sannolikhetsbedömningar och professionalism är socialismens historik. En ledare – ett folk. Vi som kritiserar projekten som alla kör i diket handlar inte om att vi är negativa till Kalmar – tvärt om, vi brinner för vår stad och vi hatar att man förstör den genom att gång på gång starta projekt som på förhand är dömda att misslyckas! Det är det som skiljer agnarna från vetet, de som lyckas med satsningar är värda att hyllas, de som hela tiden misslyckas skall gå och ägna sig åt att förbruka sina egna pengar – inte andras.

 2. Bäste Per Olof. Kom igen med ett inlägg där du är mer balanserad. Att kalla mig korrupt är inte seriöst.

  Johan Persson

 3. Hej

  Elfsborg ökade sina publikintäkter med 50 procent när den nya arenan var byggd. Folk går på fotboll när de vet att de får en sittplats, gärna under tak. När man vet att det går att parkera bilen, när man vet att man inte behöver välja mellan att köpa en korv och gå på muggen.

  Jag rekomenderar dig att kliva på tåget mot Borås, gå runt på tåget och förklara där för folk varför du är motståndare till en ny arena.

  Vi kan tjafsa om detta hur länge som helst. Tror inte vi blir överens. Jag kan bara konstatera att det pratas om Kalmar och FF i hela landet, att det diskuteras nya arenor i de flesta städer. Antingen är vi med på det tåget och ger KFF samma förutsättningar som andra lag eller också gör vi det inte. Jag har gjort mitt val.

  JP

 4. Johan

  Jag är inte motståndare till en arena, det borde du vara medveten om. Jag är kritisk till att kommunen riskerar 100 miljoner kronor i borgen. Det framgår av de beslut som tidigare fattats i kommunfullmäktige. Jag anser även att det finns en del oklarheter som inte klarades ut innan fullmäktigemötet i måndags men det kan vi som sagt diskutera i all oändlighet.

  Igår fanns det mängder av sittplatser under tak lediga så det var inget problem. Vad det gäller parkeringsplatser var det heller inget problem om man nu inte vill parkera 50m från entren. Vid den nya arenan kommer en stor del av de nya parkeringsplatserna ligga på 300-600 avstånd från arenan. På det avståndet finns det många möjligheter till parkering även vid Fredrikskans.

  Jag kan gärna förklara för alla som åker till Borås varför vi är kristiska till finansieringen av arenan. När jag förklarat hela den ekonomiska situationen brukar de mest inbitna förespråkarna för arenan ändå bli lite betänksamma och andra byter faktiskt ståndpunkt.

  Har du aldrig funderat på vad det är i UEFA:s regler som gör att KFF inte får spela hemma och ifrågasatt dessa regler, det brukar man ju som politiker göra i alla andra sammanhang.

  MEN i detta fall köper du och andra detta med hull och hår och använder det istället som ett argument för en ny arena. Ett märkligt agerande anser jag.

 5. Hej

  Det var väl ingen som ville ha en borgenslösning. Nu hamnade vi i en situation där det var den enda möjligheten att förverkliga en arena. Alternativet var att börja om hela processen med kommunen som ensamt ekonomiskt ansvarig. Det hade inneburit en dyrare lösning som också hade tagit längre tid.

  Ibland måste man ta ställning till en verklighet som finns. Att sitta kvar och bara säga nej hade inneburit att det inte hade blivit något. Ni som sa nej har därför sagt nej till en ny arena. Det är ett ansvar ni får bära. Jag och andra som sa ja får leva med vårt ställningstagande.

  JP

 6. Fullmäktige är Kalmars högsta beslutande organ, där transformeras kommuninvånarnas vilja till beslut.

  Det är ett politiskt faktum, att beslutet om Ny Arena togs med en rent överväldigande majoritet – vi som bor och lever i Kalmar nu vill ha denna Arena även till priset av en kommunal borgen. Det är beslutets innebörd.

  Vi vet ingenting om framtiden, ta till exempel Ekerums Golf, som byggdes av Riquma – rekvema, som ölänningarna kallade företaget. Är det någon som vill vara utan Ekerum Golf i dag, en anläggning i Sverigetopp. Men vägen dit var lång – tre konkurser innan allt hade satt sig. Och vad är då det värsta som kan hända med Arenan? Jo, att den blir kommunalt ägd, som klurige Einarsson från Påryd konstaterade i fullmäktige.

  Arenan måste ses på sikt, efter15 – 20 år, kan vi bedöma satsningen – vi måste våga något och inte vara så förbannat fega. Efter 15-20 år kan vi nu bedöma Ekerum Golf – det blev en 100-procentig fullträff.

  En sak till innan jag slutar.

  Jag tycker det är djupt oansvarigt av kommunalrådet Jonas Löhn, mp, att direkt uppmana kommuninvånarna att överklaga Arenabeslutet genom att kalla det ”lagbrott” – beslutet är inget lagbrott, kommunallagen kan tolkas på olika sätt, men det är en annan sak.

  Som kommunalråd har Löhn att finna sig i fattade beslut, i hans politiska uppdrag ingår inte att sätta käppar i hjulet för kommunen genom att uppmuntra till okynnesöverklagningar, istället är det hans skyldighet som kommunalråd, att, när beslutet tagits med så här stor majoritet, underlätta och verka för att beslutet kan verkställas snabbt och på bästa sätt, det sker om han någon gång kunde vara tyst.

  Löhn-politiken är på dagis- och Lublinnivå – får han inte som han vill hotar han med överklagande.

 7. Kurt Lundgren

  Vi får hoppas att vi inte får tre konkurser innan nya arenan satt sig i Kalmar men det är inte omöjligt att det kommer leda till någon konkurs om 4-5 år.

  I alla konkurser finns det alltid någon eller väldigt många oskyldiga som förlorar pengar. Så var det nog också när det gäller Ekerum.

 8. Kurt Lundgren som jobbar inom mediabranschen borde vara mer noga med sina källor.

  Det blir ingen sanning att jag uppmanat till överklagande av arenabeslutet bara för att Johan Persson påstått det på sin blogg.

 9. Nej, men snälla Löhn, nu tror jag bladen vissnat på lönnen.

  Min källa till allt vad jag skriver är du själv, jag åhörde nämligen ditt inlägg i fullmäktige, läser vad du skrivit i ett inlägg på Barrans nät – om det blir ett överklagande som försinkar Arenan grundar det sig på dina uttalanden om att fullmäktiges stora majoritet i denna fråga skulle vara ett ja till ett lagbrott, du har sagt, du får stå för det, du har tagit på dig ett enormt ansvar.

  Du talade till och med om att enskilda ledamöter skulle ställas till ansvar, inför vad vet jag inte, kanske inför Vår Herre.

  Du är ingen privatperson, du är kommunalråd och kommunalråd agerar inte som du gör. Även ditt tal om konkursbegäran m m för Fanerdun är allvarligt, en privatperson kan vräka ur sig sådant, inte ett kommunalråd.

  Förstår du inte skillnaden? Du kan inte både vara ett kommunalråd och en Per Lublin.

  Om en av kommunens ledande politiker, ett kommunalråd, säger att ett visst kommunalt beslut är ett lagbrott följs ett sådant påstående av ett överklagande, ett barn begriper det. Uttalandet är en direkt uppmaning till kommuninvånarna att överklaga, de kan till och med anföra vad du säger i länsrätten, åberopa det!

  Politiska beslut är inte alltid tagna i enighet, men när det väl är fattat och med en så här stor majoritet, åligger det dig som kommunalråd att se till att i varje fall inte sabotera det som beslutats, och det har du gjort.

  Du kommer från och med nu aldrig undan det du ställt till.

 10. Det är en underlig utgångspunkt att det vore klandervärt att vilja ha en prövning juridiskt tveksamma beslut.

  Men man får i alla fall vara tacksam att Kurt Lundgren tillstår att han faktiskt inte alls kan peka på något direkt uttalande från mig som uppmanar till ett överklagande av borgensbeslutet.

  Herrar Lundgren och Persson har däremot tolkat mina offentliggjorda slutsatser som något som skulle hetsa folk till att använda sin rättighet att överklaga.

  I fortsättningen får jag antagligen vara aktsam även med kroppsspråk eller dolda, baklängesmeddelanden och annan subliminal påverkan, som jag kan tänkas åstadkomma med min blotta existens. Det kan säkert uppfattas som ren uppvigling om det vill sig illa.

  Min solidaritet är med Kalmarborna, såväl de som röstat på miljöpartiet som de som är nutida och framtida skattebetalare.

  Den lojaliteten är i en demokrati viktigare än att vara lojal med ett fullmäktige som tar beslut utöver sitt mandat.

  Påståenden om att lagen omformas efter vad jag har för uppfattning kan man givetvis inte ta på allvar.

  Jag är inbiten Kalmar FF-supporter och vill föreningen väl.

  Men det gör faktiskt inte allsvensk fotboll till en kommunal verksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *