Nytt block & Årets kommun

Så kom då beskedet som många har trott ska komma. Att M, KD och SD nu bildar ett nytt högerkonservativt block.

Ulf Kristerssons löften om motsatsen var inte vatten värda. Jag kan förstå att man ibland behöver kompromissa om sakfrågor men detta är något helt annat. Det handlar om att bilda regering med ett parti vars grund vilar i att skilja på människor baserat på ursprung. Där är gränsen för länge sedan passerad. Hellre lång tid i opposition än att regera med SD!

Samtidigt välkomnar jag beskedet. Alternativen blir nu tydliga och det är bra!

Återstår att se hur det går i Kalmar efter nästa val. Är helt övertygad om att M och KD inte skulle tveka att ta makten med hjälp av SD. Lika övertygad är jag om att Carl Henrik Sölvinger aldrig skulle göra det. Går det att prata om ett regeringsalternativ på lokal nivå om man inte ens är överens om vilka partier som ska ingå?

Och. Vad händer i det läge där SD är större än M vilket absolut inte är osannolikt. Vem av de personer som idag leder SD blir då kommunstyrelsens ordförande?

Det har blivit många samtal från kollegor i andra kommuner efter att det stod klart att vi återigen blev Årets landsbygdskommun. Att en residensstad blir det är mycket ovanligt, att samma residensstad blir det två gånger på tio år är faktiskt riktigt roligt!

Det brukar lugna ned sig efter i kommunpolitiken efter att fullmäktige fattat beslut om budgeten i november. Det har jag inte märkt i år. Det är fullt med frågor som ska hanteras vilket är väldigt roligt. Det visar att det händer saker!

Nu är det bland annat byggnation av ny ishall som ska landas. Vi träffar Kalmar HC och Kalmar Konståkningsklubb i nästa vecka. På fullmäktige i mitten av december redogör man för uppdraget och upplägget kring Guldfågeln arena. Precis före jul invigs äntligen KIFAB arena.

Parallellt med detta arbetar vi intensivt med kvalitetsuppföljningar inom bland annat skolan.

Inom mitt parti har nomineringen av ny ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden precis dragit igång. Beslutet tas på vårt representantskap i mitten av januari.

Ikväll är jag med och vandrar med ”Trygg i Kalmar” i Berga innan det blir Länsmiddag på Residenset.