CLX, försörjningsstöd, byggande och Syna

Började morgonen med företagsbesök hos CLX Communications. Ett oerhört spännande företag som delvis växt fram med stöd av Kalmar Science park. Nu omsätter man en bra bit över 2 miljarder och är noterade på Nasdaq börsen i Stockholm. I Kalmar finns mycket av utvecklingsavdelningen. Väldigt intressant med alla de IT-företag som på senare år vuxit fram i Kalmar. Både universitetet och kommunen bör göra allt för att understödja med exempelvis kompetensförsörjningen! Här finns ytterligare ett möjligt och växande kluster framåt.

Jag ser att försörjningsstödet sjunker rejält i Kalmar kommun. I juli sjönk det med 34.2 procent, i augusti 24.5 procent och i september 31.9 procent. Detta trots att antalet invånare växer kraftigt i vår kommun!

Antalet beviljade bygglov var fram till september i år 1166, i september förra året var det 664. Antalet färdigställda bostäder var fram till september i år 664 stycken jämfört med 223 samma period förra året.

Och. Som pricken över i denna härliga onsdag så kan jag meddela att företaget Syna idag meddelade att Kalmar har bäst tillväxt i Kalmar län. I en kommentar säger VDn på Syna att det är tämligen ovanligt att residensstäder tar hem detta. Desto roligare!

https://upplysningar.syna.se/blog/article/rekordvinnare-i-arets-upplaga-av-basta-tillvaxt/