Ökad bemanning i äldreomsorgen!

Nu börjar förändringsarbetet inom omsorgsverksamheten ge resultat. Från dag 1 har omsorgsnämndens ordförande Mikael Ländin varit tydlig med att den genomlysning som nu görs i hela förvaltningen syftar till att resurserna ska nå de äldre i större utsträckning. Under våren har man lyst igenom administration och styrdning och i förra veckan kom man fram med ett besparingspaket på just administration. Pengar som nu används för att stärka nattbemanningen. Bra jobbat Mikael!

Rest-alliansen i nämnden reserverade sig mot besparingen på administration så nu får man väl också reservera sig mot satsningen på nattbemanning. Hur ska man annars klara finansieringen? Ska bli intressant att följa!

Inledde morgonen med ”Friska Steg”. Istället för frukostmöten så bjuds ett antal företagare in och sen går vi en promenad på temat ”walk and talk”. Imorse var vi ett 20-tal och samtalen blev riktigt bra.

Efter det hade Näringslivsrådet möte på ett av våra växande IT-företag, Meridium. De berättade om sin verksamhet men på programmet stod också LNU som redogjorde för sina utbildningar inom just IT-området.

På planutskottet i tisdags tog vi beslut om prioriteringar av planer som vi ska jobba med den närmaste tiden. Är 37 stycken. Under 2015 räknar man med att kunna bli klara med detaljplaner som ger 998 bostäder (drygt 600 hyresrätter, 200 bostadsrätter och ca 200 villatomter). Känns väldigt bra!!

Under 2014 färdigställdes 343 bostäder i Kalmar kommun varav 180 hyresrätter.

Imorgon ska jag vårtala i Kolboda ca 19.30 och sedan är det 1 maj demonstration kl 14 på fredag.

Trevlig Valborg!