(S)törst röstsplittring i landet

Är i Stockholm på Sveriges kommuner och landsting, SKL. Mycket god stämning på gruppmötet igår. Vi har gjort många bra val runtom i landet och ser nu ut att ta över många större städer. Samtidigt är det inte några enkla överenskommelser som nu måste göras. Kommer bli många blocköverskridande styren i kommunerna. Många som nu kommer fram och ställer frågor om hur samarbetet med centern går i Kalmar. Roligt att få vara lite av en föregångare.

Det är nu också klart att S i Kalmar har den största röstsplittringen i landet med 12.6 procent. Efter förra valet var vi tvåa. Sigtuna hade någon procent mer.

Det valresultat vi fick i Kalmar är tämligen unikt. Detta mot bakgrund av hur många partier det nu är som fightas om rösterna och också får röster. Man kan bara spekulera i hur valresultatet hade sett ut i det gamla Sverige med fem partier.

Imorgon är det partistyrelse. På lördag invigning av SM i plöjning på vackra Värnanäs. På söndag aktiviter med barnen och på måndag börjar förhandlingarna med Centern och Vänsterpartiet.

Återigen. Ett stort tack till alla spm röstat på oss och alla som kämpat och slitit i valrörelsen!