Cirka 50 miljoner till Kalmars skolor & förskolor

Precis tillbaka från en lunch med Rotary. Var väldigt mycket folk. Jag berättade om hur vi arbetar för att göra Kalmar mer attraktivt. Det var väl knappast något valtal, det får man nog tillräckligt av ändå i olika medier. Snarare försökte jag åskådliggöra hur saker och ting hänger ihop med varandra. Det är tämligen långt ifrån den ganska ytliga valrörelsen.. Verkade hur eller hur vara uppskattat av de som var där.

Igår hade Barometern en debatt på Larmtorget. Tycker den gick hyggligt även om det inte är så enkelt när åtta partier ska få något sagt på 1.5 timme.

Vill ni se ett sammandrag på 15 minuter så kan ni gå in på www.barometern.se

Idag har vi släppt våra punkter när det gäller skola och förskola i Kalmar kommun. Precis som i tidigare presentationer så är vi tydliga och konkreta. Hittills har vårt parti på nationell nivå släppt förslag som skulle stärka skolan och förskolan. För Kalmars del handlar det om nästan 50 miljoner!! Skulle vara en revolution efter åtta år med borgerlig regering.

Här är länken:

http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/Kalmar/Aktuellt/Nyheter/Barn-och-unga/

Ikväll invigs den nya restaurangen på Kalmar slott. Den ingick i den utvecklingsplan som togs fram 2008. Den planen innebar att staten skulle satsa 40 miljoner och Kalmar kommun 40 miljoner. Detta för att stärka Kalmar slott som besöksmål.

Restaurangen är den sista delen i denna utvecklingsplan som är bland det bästa jag varit med och gjort. Kalmar slott är vårt främsta varumärke. Självklart ska vi satsa på slottet.