Per Dahl leker sanning & konka

Barometerns politiska chefredaktör Per Dahl förvånar, tyvärr, väldigt sällan i sina ledare.

I måndagens ledare så har han ett långt resonemang om Kalmar kommun och dess mål inför framtiden. Hans slutsats blir att kommunen och dess politiker inte ska ägna sig åt något annat än skola vård och omsorg. Det må han ju tycka och jag kan försäkra både han och andra att den absoluta huvuddelen av både energi och resurser ägnas åt just detta.

Döm därför om min förvåning när jag bläddrar i en veckogammal Barometern och ser samma Per Dahl föreslå att Mönsterås kommunalråd Roland Åkesson (c) bör bli näringsminister. Detta på grund av att han varit så duktig på att utveckla företagsklimatet i kommunen.
 
Ena veckan ska alltså en kommun ägna sig åt utvecklingsfrågor. Veckan därpå ska kommunerna inte alls ägna sig åt samma sak. Under tonårstiden ägnade sig många ungdomar åt sanning & konsekvens, i det spelet skulle nog Barometerns politiske chefredaktör få bekymmer….

Eller är saningen så enkel att den ena kommunen är borgerligt styrd medan den andre är socialdemokratisk? Med andra ord, det som är rätt i den ena kommunen kan vara helt fel i den andra beroende på vem som styr. Tråkigt tycker jag. Jag vill läsa ledare som ibland överraskar men kanske också har en linje i vad man tycker är rätt och fel…

5 reaktion på “Per Dahl leker sanning & konka”

 1. Johan! Ditt och Kommunens ansvar är att leverera den service man betalar dyrt för åt kommunens befolkning. Laja omkring med skattebetalrnas pengar på det sättet du gör är skamligt.

 2. Just det! Du har helt rätt i att kommunen ska leverera service av hög kvalite till medborgarna. Det där tugget om att jag lajar omkring med skattebetalarnas pengar är ju riktigt tramsigt.

  Johan Persson

 3. Hej Johan…….Trevligt att du bloggar förresten….P D och hans L Z skriver bladder i tidningen, det har för mig ingen trovärdighet samt vem vill läsa
  en tidning som bara skriver om sina egna anställda, H R, nej fram för expansiva Kalmar och en röst för östran….Tack

 4. Förutom detta är faktum att Karlskrona och Växjö än en gång ökade sina invånare kraftigt medans Kalmar minskade.

  Källa SCB:s halvårsrapport.

  Fråga: Varför minskar Kalmars invånarantal år efter år?

 5. Hej US!

  Kalmar har inte alls minskat sin invånarantal år efter år. Vi har ökat de senaste åren. Det kan du också läsa i SCBs statistik. Jag tror att själva grunden för att växa ligger i en väl fungerande arbetsmarknad och det är därför jag gläds så mycket åt att vår arbetsmarknad ser bättre ut än vad den gjort på väldigt många år. Den andra faktorn som påverkar antalet invånare är bostadsmarknaden. Den tredje faktorn är en utbyggd infrastruktur. Den fjärde ett rikt utbud av evenemang, upplevelser och kultur, den femte en bra kommunal service. Jag lägger min energi på alla dessa fem områden.

  Att vi minskar vid halvårsskiftet är inte så oroande, det brukar vi göra och hänger ihop med att många studenter rör på sig. Jag har goda förhoppningar om att vi under hösten vänder dessa siffror till ett hyggligt plus.

  Då kan vi alla le och konstatera att det går allt bättre för vår stad. För det måste väl även du märka av…?

  JP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *